Nederland leert door

Scholingstrajecten voor iedereen die ambities heeft en zichzelf succesvol wil (blijven) ontwikkelen.

Direct aanmelden

Ontwikkeladvies

Natuurlijk weet jij als geen anders wat jouw talenten, waarden en kwaliteiten zijn en waar je hart sneller van klopt. Maar soms wordt de frequentie verstoort en moet je alles weer scherpstellen. Aan de hand van een praktisch plan van aanpak wordt jouw ontwikkeling naar een hoger niveau getild. Je ontdekt jouw talenten (want ja, je bezit er meer dan je denkt), ambities en wensen. Aan de hand van het ontwikkelplan worden de vervolgstappen bepaald en wordt er een op maat gemaakte advies gegeven. Wellicht betekent dit voor jou dat je extra scholing, loopbaanbegeleiding gaat volgen of een EVC certificaat gaat behalen.

Is dit precies wat jij nodig hebt? Meld je dan aan en verscherp de frequentie van jouw antenne.

Aanmelden

Loopbaanbegeleiding

Je huidige werk begint een sleur te worden, je haalt er geen voldoening meer uit en/of je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Dan ga je helemaal blij zijn met de loopbaanbegeleiding. Want samen met jouw begeleider ga je praktisch aan de slag om jouw droombaan te vinden. Van competentietesten, CV opmaak, rollenspel tot aan concrete sollicitatie oefengesprekken. Je wordt helemaal klaargestoomd voor de baan die je altijd hebt willen uitvoeren.

Aanmelden

Jouw kennis en ervaring omzetten in een EVC-Ervaringscertificaat?

EVC Traject

Direct aanmelden

Ik hoor je al denken: “EVC? Waar staat dat voor en wat kan ik ermee?” EVC staat voor Erkennen van Verworven Competenties. Want stel dat je werk doet waar je geen diploma’s voor hebt, maar wel de kennis en ervaring. Dan kan je dit laten vastleggen via een EVC-ervaringscertificaat. Dit is een officieel bewijs dat je aan jouw werkgever(s) of voor het starten van een opleiding kunt tonen dat je competent genoeg bent voor het werk wat je gaat doen.

In sommige gevallen kan je na het EVC-traject nog een procedure volgen om bijvoorbeeld een mbo-diploma te behalen. Hiervoor wordt natuurlijk naar de mogelijkheden en jouw behoeftes gekeken.

Gemiddeld door zo’n traject 6 tot maximaal 12 weken. Als je je opgeeft om met dit aan de slag te gaan, kun je het volgende verwachten:

1.

Oriënteren (intake gesprek)

In een vrijblijvend gesprek met jouw adviseur ga je kijken of een EVC-traject zinvol is. Dit heeft ook te maken met of je voldoet aan de voorwaarden van deelname. Mocht dit het geval zijn, dan leg je samen met jouw adviseur de doelstellingen vast in een EVC-overeenkomst.

2.

Bewijs verzamelen (opbouwen portfolio)

Je gaat ‘bewijs uit de praktijk’ verzamelen waaruit blijft dat je de kennis en kunde bezit. Je moet hierbij denken aan werkbeschrijvingen, adviesdossiers en diploma’s/certificaten van eerder afgelegde examens. Al deze bewijzen verzamelen we in een digitaal portfolio.

3.

Beoordelen (persoonlijk assessment)

Als het portfolio klaar is, wordt het beoordeeld en krijg je een eindgesprek met een assessor. Als het gesprek voldoende wordt bevonden worden de erkende competenties onderbouwd vastgelegd in een Ervaringscertificaat.

4.

Erkennen (persoonlijk assessment)

Na het ondertekenen van het Ervaringscertificaat wordt het opgenomen in het landelijk Register Ervaringscertificaten. In sommige gevallen wordt het traject verlengd door het volgen van een mbo-opleiding. Mocht je hiervoor in aanmerking komen, dan wordt dit uitgelegd in een gesprek.

Aanmelden